امید واحدهای صنعتی گلستان برای رونق تولید/اولویت با راه اندازی مجدد صنایع تعطیل شده است

آنطور که آمارهای رسمی نشان ‌می‌دهد حدود ۱۵ درصد واحدهای صنعتی در استان گلستان غیرفعال و تعطیل هستند هرچند همین آمار بعضا ۳۵ تا ۴۰ درصد هم اعلام می‌شود.

به گزارش ساجد خبر، به نقل از تسنیم از گرگان، بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی در سال‌های اخیر به دلیل بروز مشکلات اقتصادی از چرخه تولید خارج شدند. بخشی از این واحدهای تولیدی از سوی بانک‌ها تملک شده و تبدیل به کارخانه‌هایی متروکه شده‌اند.

آنطور که آمارهای نشان می‌دهد حدود ۱۵ درصد واحدهای تولیدی استان راکد و تعطیل هستند هرچند برخی کارشناسان و مسئولان دیگر معتقدند این عدد بین ۳۵ تا ۴۰ درصد واحدهای تولیدی استان را شامل می‌شود.

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که کارخانجات و واحدهای تولیدی و صنعتی به آن دست به گریبان شدند، گرانی مواد اولیه و عدم توانایی در تأمین سرمایه در گردش است.

واحدهایی که در سال‌های گذشته به امید حل مشکلاتشان دست به دامن برخی بانک‌ها شدند اما نتیجه آن سودهای مرکبی بود که بانک‌ها گرفتند و تولیدکننده که به علت رکود و گرانی دیگر توانایی پرداخت آن را نداشت، مجبور به تعطیل کردن چرخ تولید شد. کارگران زیادی بیکار شدند و سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی در حال خاک خوردن است.

در چند سال اخیر با همه مشکلات اقتصادی که برای تولیدکنندگان به وجود آمد، دولت طرح رونق تولید را اجرا کرد که با وجود سود ۱۸ درصدی تسهیلات و بروکراسی طولانی بانک‌ها برای پرداخت آن، تولیدکنندگان آن را آب باریکه‌ای برای سرپا ماندن تولید می‌دانند.

گلستان در کارسازی و پرداخت این تسهیلات آن طور که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفته وضعیت خوبی دارد.

حسین طلوعیان گفته از محل اعتبارات رونق تولید سال گذشته یعنی از ابتدای مرداد ماه پارسال پرداخت آن شروع شد تا کنون درخواست تسهیلات ۴۸۱ واحد تولیدی استان پس از تصویب در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به بانک‌ها ارسال شد.

به گفته وی برای این واحدها ۳ هزار و ۴۵۸ میلیارد تومان تسهیلات به تصویب رسیده که قرار است کارسازی آن در بانک‌ها انجام شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اظهار داشت: از کل واحد‌های معرفی شده به بانک‌ها تاکنون تعداد ۲۳۸ واحد‌ تولیدی استان یکهزار و ۲۸۱ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تعداد واحدهای تولیدی در استان نسبت به استان‌های صنعتی کمتر است اما عملکرد خوبی در زمینه پرداخت تسهیلات رونق تولید دارد، گفت: هم اکنون استان گلستان در پرداخت تسهیلات رونق تولید پس از استان‌های البرز، سمنان، زنجان و قزوین در جایگاه پنجم کشور قرار گرفته است.

طلوعیان با اشاره به منابع مختلفی که برای پرداخت تسهیلات به صنایع و واحدهای تولیدی پیش بینی شده است، گفت: از محل اعتبارات  تبصره ۱۸ نیز از ۹۲ درخواست مصوب شده برای دریافت ۷۲۳ میلیارد تومان، تاکنون به ۲۹ واحد حدود ۲۶۷ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است که استان در این بخش جایگاه چهاردهم کشور را دارد.

وی بیان داشت: برخی از واحدهای تولیدی نیز به علت مستهلک شدن ماشین‌آلات خط تولید و تکنولوژی به کارگرفته شده برای تولید با مشکل مواجه هستند که نوسازی و بازسازی صنایع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفته از محل اعتبارات بازسازی و نوسازی نیز تاکنون درخواست تسهیلات ۲۴۶ واحد تولیدی استان برای دریافت ۹۵۸ میلیارد تومان مصوب و به بانک‌های استان ارسال شده است که در این بخش ۵۴ واحد ۱۷۲ میلیارد تومان تسهیلات گرفتند و گلستان در این بخش نیز پس از استان‌های هرمزگان و البرز، در رتبه سوم کشور قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: دولت‌ اقدامات خوبی برای بهبود فضای کسب و کار و حمایت از تولید انجام داده که نتیجه آن را در ایجاد اشتغال و تک رقمی شدن نرخ بیکاری استان مشاهده می‌کنیم.