معاون وزیر میراث:

جشنواره فرهنگ اقوام گلستان الگویی برای سایر استان ها است

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: جشنواره فرهنگ اقوام نه‌تنها به رونق گردشگری استان گلستان کمک می‌کند، بلکه الگویی برای سایر استان‌ها در بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و آیینی به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار ساجد خبر انوشیروان محسنی‌بندپی شب گذشته در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ اقوام ایران‌زمین و شب فرهنگی ایران و تاجیکستان اظهار کرد: حضور مهمانان خارجی و نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف در جشنواره اقوام، فرصتی برای گفت‌وگوی فرهنگی و شناخت متقابل ملت‌ها فراهم کرده که این ارتباطات مردمی، تصویری واقعی‌تر، صمیمی‌تر و فرهنگی‌تر از ایران به جهان ارائه می‌دهد.

وی افزود: تنوع قومی و فرهنگی ایران یک سرمایه ملی است و جشنواره‌هایی از این دست، نقش مهمی در پاسداشت این سرمایه، تقویت همبستگی اجتماعی و توسعه گردشگری پایدار ایفا می‌کنند که باید با برنامه‌ریزی و نگاه بلندمدت ادامه پیدا کند.

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر نقش جشنواره‌های فرهنگی در گردشگری رویدادمحور ادامه داد: چنین برنامه‌هایی می‌توانند جریان سفر را از مسیرهای تکراری خارج کرده و مقاصد جدیدی را به گردشگران معرفی کنند.

وی با بیان اینکه جشنواره اقوام بستری برای دیده‌شدن فرهنگ‌های بومی و محلی است، افزود: این رویدادها کمک می‌کنند تا داشته‌های فرهنگی هر منطقه، از دل جامعه محلی به سطح ملی و بین‌المللی برسد.

محسنی بندپی ادامه داد: وقتی گردشگر با آیین، خوراک، پوشش و موسیقی اقوام آشنا می‌شود، ارتباطی عمیق‌تر و انسانی‌تر با مقصد برقرار می‌کند و این همان نقطه‌ای است که گردشگری معنا پیدا می‌کند.