رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا:

گلستان فعالان اقتصادی توانمندی دارد که دیده نمی‌شوند/ بسیج ورود حمایتی دارد، نه نظارتی

رئیس هیات‌مدیره اتاق مشترک ایران و آفریقا گفت: گلستان فعالان اقتصادی بسیار توانمندی دارد که به دلیل مهیا نبودن زیرساخت‌ها دیده نمی‌شوند.

به گزارش خبرنگار ساجد خبر، مسعود برهمن عصر امروز در نشست مشترک فعالان اقتصادی گلستان با سردار حسن‌پور، رییس بسیج فعالان اقتصادی کشور، و بهرامن، نائب رییس اتاق بازرگانی ایران، اظهار کرد: با توجه به اینکه امکانات کشور هفت برابر جمعیت آن است، می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب، سرعت فعالیت‌های اقتصادی را افزایش دهیم.

وی افزود: متأسفانه در بسیاری از موارد، از ظرفیت‌های خود غافل هستیم یا از توانمندی‌های استان‌های دیگر برای توسعه تجاری بی‌خبر می‌مانیم.

برهمن ادامه داد: این بی‌خبری‌ها موجب شده است که به مخدری به نام نفت وابسته شویم، به‌گونه‌ای که این وابستگی روزبه‌روز امکان توسعه صادرات را از ما گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه بسیج در حوزه فعالیت‌های اقتصادی ورود حمایتی دارد، نه نظارتی، گفت: بسیج فعالان اقتصادی، پیرو منویات رهبری، برای شناسایی مشکلات وارد این حوزه شده است تا در کنار فعالان اقتصادی، مسائل را بررسی و به حل آنها کمک کند.

برهمن قاره آفریقا را یکی از فرصت‌های ارزشمند تجارت دانست و افزود: نباید از ظرفیت‌های این قاره غافل شویم. گلستان با محصولات متنوع صیفی، باغی و پرورش طیور می‌تواند یکی از استان‌های پیشرو در صادرات به کشورهای آفریقایی باشد.

وی با اشاره به تشکیل «اتحادیه بین‌المللی تجار امین» بیان کرد: این اتحادیه فرصتی برای تجار ایجاد کرده است. دفاتر این اتحادیه در استان‌ها فعال شده‌اند تا مشکلات را از نزدیک رصد کرده و به مسئولان انتقال دهند.

برهمن تأکید کرد: این برنامه‌ها در راستای شعار سال رهبری، یعنی “جهش تولید با مشارکت مردم”، طراحی شده است و اتاق ایران نقش پیشرو در این طرح دارد.

رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا گفت: در مجموع سه هزار و ۹۰۰ میلیارد دلار واردات و صادرت به ۱۵ کشور همسایه انجام می‌شود که سهم ایران از این بازار ۳۸ میلیارد دلار و کمتر از یک هزارم ظرفیت‌های موجود است.

وی افزود: رفع مشکلات اقتصادی کشور تنها با توسعه صادرات محصولات امکان‌پذیر است. اتحادیه بین‌المللی تجار امین با توجه به مزیت‌های هر استان، برنامه‌های توسعه‌ای را در همان استان پیش می‌برد.

رئیس هیات‌مدیره اتاق مشترک ایران و آفریقا گفت: اتاق بازرگانی نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد و باید با هدف‌گذاری منسجم، مجموعه‌های تولیدی کوچک را به سمت بازارهای بین‌المللی سوق دهد.