به گزارش ساجد خبر، سید صمد ضیائی اظهار کرد: وی ادامه داد: در سال زراعی۱۴۰۳-۱۴۰۲، به بیش از۴۰۶۳ تن بذر گندم توسط این شرکت از پیمانکاران تکثیری بذر گندم خریداری شده است که این میزان در سال زراعی۱۴۰۲-۱۴۰۱«۲۴۹۸تن »، در سال زراعی۱۴۰۱-۱۴۰۰«۲۷۸۵ تن» و در سال زراعی۱۴۰۰-۱۳۹۹«۱۱۵۸ تن» بوده است که نسبت به سال گذشته ۱/۶ برابر و نسبت به میانگین سه ساله قبل ۱/۸برابر افزایش داشته است.
ضیائی افزود: عملیات فرآوری و توزیع سه رقم گندم آبی آرمان، آراز و تکتاز در طبقات گواهی شده و مادری از ۷ مهر ماه سال جاری آغاز شده است.
وی با بیان این که کارخانه بوجاری بذر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با ظرفیت ۲۵ تن در ساعت یکی از مدرن ترین و مهمترین کارخانه بوجاری بذر کشور بوده، که می تواند بستری مناسب را از حمایت تولید داخلی فراهم نماید.
ضیائی خاطر نشان کرد: این شرکت تاکنون توانسته با بالا بردن استاندارد های فرآوری، وسطح کیفی بذر گندم،قدم های اساسی بردارد و با استفاده از تکنولوژی روز و بکار گیری اتوماسیون قوی به نیاز های جدید پاسخ مطلوب بدهد.
وی با اشاره به این که گلستان گندم بنیان شناخته شده گفت: حدود۹ الی۱۱ درصد گندم کشور توسط این استان تولید می شود ، یعنی حدود۳۶ روز نان کشور را این استان تامین می کند بنابراین استفاده. ازیک بذر مرغوب اعم از رقم خوب، پرمحصول و مناسب برای اقلیم هر منطقه مهمترین رمز حصول عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی است .
ضیایی گفت: در اثر مستقیم بدون تغییر در میزان مصرف نهاده های تولید, عملکرد در هکتار, ۱۷ درصد افزایش می یابد و در اثر غیر مستقیم, به کار گیری بذر اصلاح شده باعث افزایش در استفاده از بعضی از نهاده های تولید می شود که در نتیجه, عملکرد در هکتار ۱۸ درصد افزایش می یابد.
وی افزود: در مجموع استفاده از بذر اصلاح شده میزان عملکرد را ۳۵ درصد افزایش می دهد و وزارت جهاد کشاورزی هرساله۳۰ تا۴۰ درصد بذر مورد نیاز استانها را از شرکت های تولید کننده و دارای مجوز به صورت رسمی تامین می کند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: تاثیر به کار گیری بذر اصلاح شده بر تولید گندم درواحد سطح (هکتار) مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته و این نتیجه به دست آمده است که استفاده از بذر اصلاح شده دو اثر مستقیم و غیر مستقیم بر افزایش عملکرد دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.