به گزارش ساجد خبر، محمد برزعلی با بیان اینکه گردشگری کشاورزی میتواند در اقتصاد سبز به گلستان کمک کند، اظهار کرد: در سالهای اخیر تفاهمنامهای بین وزارت جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی در حوزه گردشگری کشاورزی بسته شده و به دنبال این اتفاق، با خرد شدن اراضی در استانهای شمالی از جمله گلستان مواجه شدیم.
وی تاکید کرد: درآمد کشاورز از اراضی خرد کفاف زندگی خانوار را نمیدهد لذا اگر بخش کشاورزی از لحاظ اقتصادی تقویت نشود کشاورزی پایدار را نخواهیم داشت.
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان: معافیت از عوارض، بخش عمده بومگردیهای کشاورزی را شامل نمیشود به همین علت اگر شخصی قصد داشته باشد یک منطقه به وسعت پنج یا هشت هزار متر را به بومگردی یا مزرعه گردشگری تغییر کاربری دهد، باید به مقدار ۸۰ درصد ارزش تغییر کاربری آن زمین را به عنوان عوارض پرداخت کند که همین مسائل، توسعه را دچار چالش میکند.
برزعلی گفت: از سویی دیگر طبق بخشنامهها، بومگردی باید در روستاهای فاقد طرح هادی مصوب و در بافت کالبدی روستا و در زمینهای با مرغوبیت پایین(درجه سه به بالا) ایجاد شود اما باید به این نکته توجه داشت در استان گلستان چقدر اراضی با این شرایط وجود دارد؟
وی خواستار بازبینی در قوانین و بخشنامهها حداقل برای سه استان شمالی شد و تاکید کرد: کاشت محصولات ارگانیگ و گواهی شده قابلیت دیگر مزارع گردشگری کشاورزی است که در این بخش هم خلا قانونی وجود دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: امروزه در نقاط مختلف دنیا، محصولات ارگانیک نسبت به سایر تولیدات قیمت بالاتر، کیفیت و مزه بهتر دارند اما این مساله در کشورمان با چالشهایی همراه است در واقع افرادی که اقدام به تولید مرغ ارگانیک با استفاده از غذای سالم و طبیعی برای فروش با قیمت بالاتر مشکل دارد و مجبور است با قیمت مصوب به فروش برساند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.