به گزارش خبرنگار ساجد خبر، محمدعلی نیکبخت شامگاه چهارشنبه در حاشیه بازدید از کارخانه ریسندگی و بافندگی پنبه در شهرک صنعتی علی آباد کتول به خبرنگاران، اظهار کرد: حمایت از صنایع مرتبط با پنبه، کشت قرار دادی زراعت این محصول را هم افزایش میدهد.
وی افزود: این وزارتخانه برای کشت پنبه برنامه دارد و معتقدیم با توسعه صنایع میتوان از تولید پنبه در کشور پشتیبانی کرد.
نیکبخت بیان کرد: ما اعتقاد داریم با برنامهریزی که داریم تا چند سال آینده در تولید این محصول به خودکفایی دست پیدا کنیم.
کارخانه ریسندگی و بافندگی در واقع در شهرک صنعتی علی آبادکتول در شهریورماه سال ۱۴۰۱ با سرمایه گذاری بخش خصوصی و در راستای حمایت از صنعت پنبه استان گلستان راه اندازی شده است.
برای بهره برداری از این طرح، حدود ۲ هزار میلیارد ریال از منابع مورد نیاز آن با مشارکت یکی از بانک های تامین شده و ظرفیت ایجاد اشتغال مستقیم در این کارخانه برای ۲۳۵ نفر است.
کارخانه ریسندگی و بافندگی ماهوت شمال که در محل شهرک صنعتی علی آباد کتول در استان گلستان قرار دارد، ظرفیت سالانه تولید ۵ هزار تن نخ صددرصد پنبه ای (رینگ و اپن اند) را دارد.
سطح زیر کشت پنبه در گلستان در دهههای گذشته ( اوایل پیروزی انقلاب اسلامی) بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار بود.
رونق کشت پنبه در این خطه در گذشته، سبب ایجاد اشتغال برای دهها هزار نفر و فعالیت چندینکارخانه پنبهپاککنی و واحدهای تولیدی وابسته بود که چند دهه اخیر و به دلایل گوناگون، کشت این محصول به چند هزار هکتار کاهش یافت.
اما در سالهای اخیر دولت با ارائه بسته حمایتی و مشوقهای گوناگون برای رونق دوباره کشت این محصول راهبردی گام برداشته که نتیجه آن رشد اراضی زیر کشت و تلاش برای ایجاد کارخانه ریسندگی و بافندگی در علیآبادکتول، حمایت از کارخانجات پنبه پاک کنی موجود و کمک به نوسازی ادوات این صنعت و رونق دوباره کشت طلای سفید در گلستان است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.