به گزارش ساجد خبر، محمدرضا پهلوان راد اظهار کرد: کاهش راندمان تولید محصول کشاورزی بعد از زراعت برنج براساس مطالعه ۲ سال اخیر محققان به دست آمده است.
وی یادآور شد: زمینهایی که به زراعت برنج اختصاص مییابد طی عملیات آمادهسازی زمین خاک متراکم میشود و در خاکهای با بافت سنگین در عمق ۵۰-۲۵ سانتیمتر یک لایه سخت متراکم (سخخ لایه شخم) تشکیل میشود که مانع نفوذ ریشه به عمقهای پایینتر است.
وی بیان کرد: بعد از کشت شالی، کاهش رشد ریشه سبب کاهش جذب عناصر غذایی و رطوبت و در نهایت سبب کاهش رشد و عملکرد و فشردگی خاک سبب کاهش قابلیت نگهداری آب در خاک خواهد شد.
این محقق مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان پیشنهاد کرد بهرهبرداران برای ممانعت از متراکم شدن خاک کشاورزی علاوه بر استفاده از شیوههای کشت خشکه کاری، افزایش بقایای گیاهی و کودهای دامی به خاک و کشاورزی حفاظتی، در خاکهایی که سخت لایه شخم تشکیل شده با استفاده از «زیرشکن» اقدام به از بین بردن این سخت لایه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.