فرش گبه، یکی از فرشهای سنتی و محبوب ایرانی است که در استان چهارمحال و بختیاری تولید میشود. طرحهای فرش گبه، اغلب از شکلهای هندسی، گل و بته و طرحهای قرآنی و اسلامی الهام گرفته شدهاند. با این حال، برای انتخاب بهترین طرح فرش گبه، باید به سلیقه و سلایق شخصی خودتان توجه کنید. اما […]
فرش گبه، یکی از فرشهای سنتی و محبوب ایرانی است که در استان چهارمحال و بختیاری تولید میشود. طرحهای فرش گبه، اغلب از شکلهای هندسی، گل و بته و طرحهای قرآنی و اسلامی الهام گرفته شدهاند. با این حال، برای انتخاب بهترین طرح فرش گبه، باید به سلیقه و سلایق شخصی خودتان توجه کنید.
اما به طور کلی، طرحهایی که از شکلهای هندسی مانند رومب، مربع، مثلث و چند وجهی استفاده میکنند، در فرش گبه بسیار محبوب و پرطرفدار هستند. همچنین، طرحهای گل و بته و گلهای کوچک و پرجزئیات نیز در فرش گبه بسیار زیبا به نظر میرسند.
طرحهای قرآنی و اسلامی نیز با توجه به تاریخچه و فرهنگ این مناطق، در فرش گبه بسیار محبوب هستند. به عنوان مثال، طرحهایی که از آیههای قرآنی، نام خداوند، اسماء الحسنی و شعارهای دینی الهام گرفته شدهاند، در فرش گبه بسیار زیبا و شگفتانگیز به نظر میرسند.
در کل، بهترین طرح فرش گبه، طرحی است که با سلیقه و سلایق شخصی شما همخوانی دارد و در عین حال، با کیفیت و بافت مناسبی تولید شده باشد تا بتوانید به مدت طولانی از آن استفاده کنید.
چه نوع پشمی برای ساخت گبه فرش بهتر است استفاده کنیم؟
برای ساخت گبه فرش از پشم بز، پشم گوسفند یا پشم بلند شتر استفاده میشود. پشم بز برای ساخت گبه مناسبتر است چرا که:
-پشمهای بزی بلندتر و درشتتر هستند و بافت نرمتری دارند. این بافت نرم موجب میشود که فرش نهایی جذابتر و دوام بیشتری داشته باشد.
-پشم بزی محکمتر است و مقاومت بیشتری در برابر فرسایش دارد.
-رنگ پذیری پشم بزی بهتر است و با طیف وسیعتری از رنگها سازگاری دارد.
-پشم بزی کم موی تر است و موهای کمتری روی فرش رشد میکنند.
بنابراین پشم بز به عنوان بهترین گزینه برای تولید گبه، شمرده میشود. البته کیفیت پشم و نحوه جمعآوری ، شستن ، خشک کردن و آمادهسازی آن هم مهم است تا فرش کیفیت بالایی به دست آید.
فرش قشقایی یا گبه
فرش قشقایی یکی از مشهورترین انواع فرش ایرانی است که از استان فارس ساخته میشود. طرحهای فرش قشقایی معمولاً شامل نقش و نگارهای هندسی و اشکال هشتضلعی میباشد. این نوع فرشسازی در میان قبیله قشقایی رواج دارد.
فرش قشقایی با پشم گوسفند یا بز در ابعاد مختلف تولید میشود. ابعاد متداول آن عبارتاند از: ۱-۱.۵ ، ۱.۵ تا۲ ، ۲ تا ۳ متر.
طرحها و رنگهای فرشهای قشقایی مانند گلهای آلپ، حرفهای کوفی و معراج است که سنتی و دارای زیبایی بصری بالایی است.
از مشخصات فرشهای قشقایی میتوان به نرمی بافت و ظرافت پشم به کار رفته، لطافت دست بافت و رعایت تناسب رنگها اشاره کرد.
فرش قشقایی همواره مورد توجه خارجیها قرار داشته است و قیمت گرانی دارد. همچنین این نوع فرشها دارای دوام و ماندگاری بالایی هستند.
امیدوارم برای تهیه اطلاعات بیشتر درباره فرش قشقایی مفید واقع شده باشد.
چه موادی برای شستشوی فرش قشقایی پیشنهاد میکنید؟
برای شستشوی فرش قشقایی باید به طور ویژه مراقبت کرد تا آن را صدمه نزنید. من میتوانم این مواد را برای شستشوی فرش قشقایی پیشنهاد کنم:
-صابون ضد شیمیایی (PH متعادل) : برای شستن لکههای روی فرش از صابون ضد شیمیایی با PH متعادل استفاده کنید تا رنگ فرش را خراب نکند.
-محلول شستشوی ویژه فرش : شما میتوانید از محلول شستشوی ویژهای که برای فرش قشقایی تولید میشود استفاده کنید. این محلول به حفظ رنگ و پشم فرش کمک میکند.
-مایع پاککننده بخار : برای پاک کردن لکههای روی فرش، شما میتوانید به جای شستشوی سنتی، از مایع پاک کننده بخار استفاده کنید تا بخار آن لکهها را پاک کند بدون اینکه فرش را خیس کند.
-آب گرم : برای شستن فرش قشقایی، از آب گرم استفاده کنید تا کمترین آسیب را به پشم آن وارد کند.
فرش عشایری همان فرش قشقایی است؟
فرش عشایری و قشقایی دو نوع مجزا از فرشهای ایرانی هستند:
فرش عشایری:
-از استان کردستان ساخته می شود.
-طرحهای آن معمولا ساده و هندسی هستند که بیشتر توسط عشایر کرد تولید می شود.
-از پشم گوسفند یا شتر بافته میشوند.
-بافت محکمتر و مقاومتری نسبت به قشقایی دارند.
فرش قشقایی:
-از فارس ساخته می شود.
-طرحهای پیچیدهتر و رنگارنگتری دارند.
-از پشم فینتر بزی ساخته میشوند.
-بافتی نرمتر و لطیفتر دارند.
یادمان باشد که هر دوی این فرشها از سوی عشایر تولید میشوند اما به دلیل تفاوت در سبک و مواد اولیه و همچنین جغرافیای محل ساخت، از ویژگیهای متمایزی برخوردار هستند.