“پیشمه” شیرینی خوشمزه ترکمنی مکمل سفره افطار

پخت شیرینی “پیشمه” در بین ترکمن‌ها رواج دارد و یکی از شیرینی‌های بسیار خوشمزه اعیاد و ماه مبارک رمضان است.

به گزارش ساجد خبر، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، “پیشمه” شیرینی خوشمزه ترکمنی و مکمل سفره افطار است. لطیفه پقه یکی از ترکمن‌های گنبدکاووس درباره این شیرینی گفت: پیشمه یکی از شیرینی‌های ترکمن ها است که در اعیاد، مراسم‌ مختلف و حتی برای سفره افطار نیز آن را می‌پزند.

او ادامه داد: برای پخت این شیرینی این مواد مورد نیاز است:

شکر: ۳ پیمانه

روغن جامد: ۲ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۳ عدد

شیر: یک و نیم پیمانه

ماست: یک و نیم پیمانه

بکینگ پودر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

وانیل: یک چهارم قاشق غذاخوری

آرد: به میزان لازم (حدود ۱۰ پیمانه)

خانم پقه ادامه داد: در ظرفی روغن و شکر را خوب مخلوط کنید و با هم زن برقی خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

او افزود: سپس تخم مرغ‌ها را اضافه کنید و هم بزنید و بعد به ترتیب ماست، شیر و بکینگ پودر را اضافه کنید و کاملا هم بزنید.

لطیفه پقه گفت: در آخر آرد را با الک به تدریج به بقیه مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید، وقتی خمیر سفت شد آن را با دست وزر دهید و آنقدر ریختن آرد را ادامه دهید تا خمیر به دست نچسبد.

او افزود: خمیر را در کاسه‌ای بریزید و روی آن را با پارچه بپوشانید و بگذارید ۲ تا ۳ ساعت استراحت کند.

پقه ادامه داد: بعد از استراحت کردن خمیر آن را به اندازه یک گردو کوچک بردارید و با وردنه آن را به ضخامت نیم سانت باز کنید و اگر دوست داشتید خمیر باز شده را قالب بزنید.

لطیفه پقه گفت: در قابلمه کوچک مقدار زیادی روغن بریزید و شیرینی‌ها را در روغن سرخ کنید تا قهوه‌ای کم رنگ شود سپس شیرینی‌های سرخ شده را روی حوله روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.